Vad ingår

VAD INGÅR? JAKT & KUNSKAP I EN INSPIRERANDE MIX

Delar av innehållet i det 2-åriga utbildningsprogrammet:

 

  • 8 jakttillfällen med möjlighet att köpa till mer på egen hand eller tillsammans med några i gruppen. Detta inbegriper jakt efter bl.a. vildsvin, dovvilt, rådjur, hare, räv och olika fågelarter under varierande jaktformer.
  • En huvudmentor som följer dig under hela utbildningsperioden som stöd och bollplank mellan jakter för att bygga din långsiktiga trygghet och kunskapsbas.
  • En mentor på varje jakt under hela, eller delar av den jakten. Kan vara en annan än din huvudmentor som praktiskt hjälper dig i skogen och med vilken du kan analysera olika situationer du varit med om och upplevt för att kunna göra kunskap och framtida beteenden av dina upplevelser.
  • 3-dagars kurs i etiskt jaktskytte. Lär dig att skjuta etiskt under jaktliknande former. Instruktörerna är mycket meriterade skyttar och flera har tävlat på elitnivå. Givetvis är de erfarna jägare också.
  • Lära dig om praktisk tillvaratagning av fällt vilt i skogen och slaktboden.
  • Kurs i styckning och kötthantering.
  • Föredrag i olika former av utrustning, jakttraditioner, relationer, säkerhet, jaktetik m.m. i syfte att hjälpa dig att göra rätt i olika situationer.
  • Föredrag av viltförvaltare som visar på hur jakten inte bara är något vi gör ”under själva jakten” utan något som faktiskt pågår året runt.
  • Efter 2-årsperioden får du ett bevis på genomgången utbildning. Detta i form av ett intyg som bevisar både för dig själv och andra (framtida jaktkamrater, jaktledare eller markägare) att du är en vetgirig, prestigelös, säker, etisk och ansvarstagande jägare och en god jaktkamrat.

 

Allt detta fantastiska är vi glada att kunna erbjuda till ett mycket rimligt pris i förhållande till vad du får! Priset varierar över landet på grund av att priset för att upphandla jakter skiljer sig åt. Men i storstadsområdena kan vi hålla ett pris runt vad ett medlemskap kostar i en jaktklubb på en bra mark men då får du också all kunskap i våra utbildningsjakter!

 

Exakt pris får du i avtalsförslaget som vi skickar när vi fått din ansökan. Betalningen delas upp på en första lite större betalning och sedan ett fast månadsbelopp som förhoppningsvis de flesta kan hantera.

 

Under 2018 startar vi i såväl Stockholm som Göteborg med omnejder. Vi för dessutom diskussioner med personer som är intresserade att starta upp detta på andra ställen i landet från och med nästa år så meddela gärna intresse så kan du påverka var vi satsar!

Så ansöker du

Hur går det till

Ny som jägare