JÄGAREXAMEN – VÅRT UPPLÄGG

Det handlar inte om att ta en examen –
Det handlar om att bli jägare

Att bli jägare handlar enligt oss alltså inte om att ta en examen – utan att lägga grunden för en ny livsstil. En livsstil du ska kunna utöva med framgång och ansvar. Som gör dig lycklig och får dig att skapa värde åt dig själv, naturen och samhället. Det tar vi med oss in i upplägget av denna jägarexamenskurs. 

Pedagogiken är utformad efter den forskning som finns tillgänglig om hur hjärnan tar till sig och lagrar information. Det påverkar vad vi lär dig och hur vi lär dig samt vilka verktyg vi använder på vägen. 

Upplägg

Introduktion

Dag 1 Introduktion med fokus på hur du ska studera och varför satt i det viktiga helhetsperspektivet kring jakten. 

Teorin 

Du studerar sedan med en blandning mellan självstudier och digitala samt fysiska träffar med din handledare och dina kurskamrater. Den senaste versionen av Svenska Jägareförbunhdets ”Jägarskolan” är en helt fantastisk och omfångsrik studielitteratur där man kommer långt med självstudier. På träffarna kompletterar du självstudierna genom att få värdefull tid med din handledare att diskutera och reflektera för att skapa en djupare förståelse och ett verklighetsbaserat sammanhang. Dessa bildar tillsammans dag 2 och 3. 

Unikt filmat utbildningsmaterial 

Som komplettering, guidning samt förberedelse för fortsättningen får du ett unikt filmat material om hur skyttedelen går till och tips från vår meriterade skytteinstruktör. Detta material gör att du mycket lättare kan ta till dig övningsskyttet när du väl kommer dit.

Teoriprov, övningsskytte & säker vapenhantering 

Dag 4–6 Teoriprovet är numera digitalt och genomförs med smartphone, surfplatta eller dator och övervakas av en provledare. 

Om du inte skulle klara provet så lämnar vi dig självklart inte utan vi skapar nya separata tillfällen tills du har klarat det.

Efter att du har gjort teoriprovet så börjar övningsskyttet. Även här har vi på Jaktkunskap gått längre än de flesta då mängden övning betyder väldigt mycket för dina chanser att klara skytteproven. Vi ägnar hela två och en halv dag åt vapenhantering och skytte (istället för en dag som många gånger är fallet på andra kurser), tillsammans med meriterade instruktörer. Även delen ”Säker vapenhantering” ägnar vi mer tid och fokus på än de flesta för att du ska få ett undermedvetet säkert beteende och vapenvana. 

Uppskjutning 

Efter att teoriprovet är godkänt och att du har fått öva ordentligt med instruktörerna så är det dags för uppskjutning. Vi ser till att ordna med allt kring detta. När du har klarat de olika momenten så har du tagit din jägarexamen. 

Efter Jägarexamen – rätt väg in i jakten

Efter att du har tagit din examen så får du fler unika saker via Jaktkunskap:

Digital kurs om:
– Din första utrustning
– Hur man packar för jakt
– Hur man tar sig till passet och hur man beter sig säkert och framgångsrikt på pass

Företräde in i vårt utbildningskoncept ”Utbildningsjakter” som är ett helt år fyllt av jakter, fortsatt praktisk fördjupning och skytteutbildning under överinseende av erfarna jägare och instruktörer som brinner för att hjälpa nya jägare in i jakten. 

Rabatter på din första jaktutrustning. 

Se gärna vår film ”Så blir du jägare via jägarexamen”

Följ med fem tjejer och killar på deras väg mot att bli jägare. Från nyfikenhet, via jägarexamen till första tiden i skogen med bössan i hand. Vi hoppas du ska få en känsla för hur det går till och kanske själv ta steget in i jakten. En film från 2017 om vår utbildning, ligger på vår Youtube kanal, där du kan finna fler filmer om jakt.

Kontakta oss

info@jaktkunskap.se

SE556820-359901

Om oss

Jaktkunskap är en oberoende förmedlare av kunskap och best practice som inspirerar och utbildar jägare så att jägarkåren höjer sin totala kunskap ur ett etiskt och balanserat helhetsperspektiv. Det gagnar jägarna, naturen och samhället.