JÄGAREXAMEN – vår UTBILDNING

Välj rätt väg in i jakten

I många år har våra populära jaktfilmer använts i utbildningssyfte över hela landet. Många gånger har vi fått önskemål och frågor om ”Varför har ni inte en egen jägarexamensutbildning?”. Nu är det äntligen dags! Med start 2023 kommer vi köra igång vår unika, kompletta utbildning för den som vill göra en medveten start i sin jägarkarriär.   

Är du sugen på att ta jägarexamen eller känner någon som är? Vi har byggt upp en egen, noga utarbetad variant med extra mycket pedagogik kring teori och praktik som vi är säkra på ger en bra start. Vi vet av erfarenhet att jakten blir både säkrare, roligare och mer givande på alla plan om man har fått en bred, stabil grund att stå på. Jägarexamen är inte ett sprintrace utan grunden till och början på ett långt liv som jägare.

Valet av utbildning är av avgörande betydelse. Vårt paket erbjuder dig en riklig grund av rätt komponenter att stå på med en pedagogik som gör att du verkligen lär dig saker för livet. 

 

anmälan

 

Avbokningsregler

8 + 7 =

Avbokningsregler

1. Anmälan är bindande för deltagaren så snart Jaktkunskap accepterat bokningen och skickat bekräftelse på att deltagaren antagits på kursen. Avbokning ska alltid ske skriftligt till Jaktkunskap.

2. Vid avbokning 4–2 veckor före kursstart ska beställaren ersätta Jaktkunskap med 50% av kursavgiften.

3. Vid avbokning 2–0 veckor före kursstart ska beställaren ersätta Jaktkunskap med 100% av kursavgiften.

4. Jaktkunskap har rätt att ställa in ett utbildningstillfälle vid sjukdom från Jaktkunskaps sida eller force majeure (ex.vis pandemi, kris, krig, naturkatastrof, brand eller skadegörelse) i.e yttre påverkan som Jaktkunskap ej kan råda över, varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej.

5. Jaktkunskap fakturerar kursavgiften före kursstart och avgiften skall vara fullt betald senast 30 dagar före kursstart där tillämpligt för att garantera plats.

JÄGAREXAMEN KOMPLETT – Vad kostar det och vad ingår?

Jägarexamen Komplett

Exakt innehåll och upplägg får du i det avtal du ska bekräfta vid anmälan men nedan ser du ett översiktligt innehåll:

Studiematerial & Handledning

Kurslitteraturen är Svenska Jägareförbundets kurspaket ”Jägarskolan” med både vanliga böcker samt omfångsrikt digitalt material. Denna ska du införskaffa innan kursstart och du kan beställa den på internet. Du får totalt tre dagars handledning varav 2st halvdagar är digitala.

Appar

Vi rekommenderar att kontinuerligt stämma av dina kunskaper i någon av marknadens ledande fråge- och övningsappar.

Unikt digitalt material

Under kursen kommer du att få ett unikt digitalt kursmaterial i sann Jaktkunskapsanda som hjälper dig med kursen och hur du sedan kommer in i jakten.

Skytte

Du får två och en halv dagars övning i skytte och säker vapenhantering och mycket tid med vapen i hand.

Unikt Jägarexamensdiplom från Jaktkunskap

Detta intygar att du har gjort ett väldigt medvetet val i hur du vill bli jägare och vad du, förutom de lagstadgade kraven på examen, har klarat av under kursen. Detta hoppas vi ska visa dina framtida jaktkamrater att de gör rätt i att välja just dig som medlem i sitt jaktlag.

Mat & Boende

Fika och lunch ingår vid alla hela fysiska kursdagar. För den som har längre att resa kan boende i närheten bokas till ett förmånligt pris.

Kostnad

11 995 kr inkl. moms är priset för hela kursen (exklusive nedanstående) per person. Avgift faktureras och möjlighet till delbetalning finns.

Tillkommer

Kurslitteratur och eventuella appar samt provavgifter.

JÄGAREXAMEN SKYTTE – Vad kostar det och vad ingår?

Jägarexamen Skytte

Har du provmoment kvar på din jägarexamen innan den är komplett? Kanske valde du bara att göra klart vissa delar för att ta resten senare?

Vi hjälper dig att bli helt klar med de praktiska moment som saknas så du kan avlägga avslutande skytteprov. Hör av dig via kontaktformuläret ovan eller på jagarexamen@jaktkunskap.se så tar vi kontakt med dig och ser hur vi hjälper dig på bästa sätt. De prov du redan är godkänd på är giltiga i obegränsad tid.

Kostnad

Kostnad beroende på vad som behöver kompletteras. Kontakta oss för aktuell prisuppgift.

 

 

JÄGAREXAMEN TEORI DISTANS – Vad kostar det och vad ingår?

Jägarexamen Teori Distans

Teoridelen i jägarexamen kan läsas in separat och du kan sedan göra ditt prov utan att krav på att gå vidare med de praktiska proven.

Det kan finnas flera skäl till att börja med enbart teoridelen. Många med apporterande och/eller stående fågelhund som deltar på olika fågeljakter ser det här som en bra kunskap och ger ökad förståelse för jakten som helhet.

Kanske vill du helt enkelt ta del av Jaktkunskaps upplägg, material och handledare utan att behöva åka land och rike runt. Vill du ha mer flexibilitet i när, var och hur du ska läsa? Ja, då passar vår ”Jägarexamen Teori Distans” alldeles utmärkt!

Studiematerial & Handledning

Kurslitteraturen är Svenska Jägareförbundets kurspaket ”Jägarskolan” med både vanliga böcker samt omfångsrikt digitalt material. Denna ska du införskaffa innan kursstart och du kan beställa den på internet. Handledning av våra erfarna kursledare ingår och upplägget på distansutbildingen anpassas efter dina förutsättningar.

Appar

Vi rekommenderar att kontinuerligt stämma av dina kunskaper i någon av marknadens ledande fråge- och övningsappar.

Unikt digitalt material

Under kursen kommer du att få ett unikt digitalt kursmaterial i sann Jaktkunskapsanda som hjälper dig med kursen och hur du sedan kommer in i jakten.

Unikt Jägarexamensdiplom från Jaktkunskap

Detta intygar att du har gjort ett väldigt medvetet val i hur du vill bli jägare och vad du, förutom de lagstadgade kraven på examen, har klarat av under kursen. Detta hoppas vi ska visa dina framtida jaktkamrater att de gör rätt i att välja just dig som medlem i sitt jaktlag.

Kostnad

4 495 kr inkl. moms är priset för hela kursen (exklusive nedanstående) per person. Avgift faktureras och möjlighet till delbetalning finns.

Tillkommer

Kurslitteratur och eventuella appar samt provavgifter.

Se gärna vår film ”Så blir du jägare via jägarexamen”

Följ med fem tjejer och killar på deras väg mot att bli jägare. Från nyfikenhet, via jägarexamen till första tiden i skogen med bössan i hand. Vi hoppas du ska få en känsla för hur det går till och kanske själv ta steget in i jakten. En film från 2017 om vår utbildning, ligger på vår Youtube kanal, där du kan finna fler filmer om jakt.

Den viktiga fortsättningen

När jägarexamen är tagen ska du ta nya steg på din väg in i jakten. Men hur?

För att ge dig en maximalt bra ingång i det nya jägarlivet så har du förtur på Jaktkunskaps vidareutbildningar:

Utbildningsjakter

Dessa innebär att du under en längre tid får fördjupade kunskaper, mer än den genomsnittlige jägaren, inom allt som rör jakten och under trygga former får bedriva dina första jakter. Det är den idag bästa plattformen för en nybliven jägare som finns att erbjuda i landet.

Skyttelyftet

Denna utbildning ger vanliga jägare skytteträning som gör att man etablerar sig på en högre nivå gällande etiskt jaktskytte.

Båda dessa utbildningar visar på ambition och en högre nivå av kunnande från din sida vilket underlättar en bra ingång i jakten och till framtida jaktlag.

Komma med i jaktklubb

Men du erbjuds också förtur att komma med jaktklubben Jaktfärd vilken har olika erbjudande i olika prisklasser.

Rabatter

Genom Jaktkunskaps fina samarbeten med olika branschaktörer så erbjuds du också rabatter på utrustning så att du minskar den ekonomiska tröskeln i början.

Det betyder att du har stora chanser att finna rätt väg in i jakten redan första året efter examen.